Автор Гарюшкін Дмитро, Лікар-нейропсихолог.

Імпульсивність – певна поведінка людинияка виражається в схильності діяти без достатнього свідомого контролю,

під впливом зовнішніх обставин або через емоційні переживання.

🔥 Імпульсивна людина не обмірковує свої вчинкивона відразу реагує на них, згодом нерідко каяючись у своїх діях.

Така поведінка зазвичай властива:

✳ дітям дошкільного та молодшого шкільного віку;

✳ спостерігається у підлітків та є наслідком підвищеної емоційної збудливості;

✳ у дорослих людей імпульсивність зустрічається при перевтомі, афекті та деяких захворюваннях.

Цей емоційний стан може бути пов”язаний із серйозними розладами, такими як деменція, СДВГ, хвороба Паркінсона та ін.

🔥 Якщо для вас характерна подібна емоційна поведінка і ви страждаєте від її наслідків, наші нейропсихологи допоможуть Вам,а саме проведуть діагностику (нейропсихологічне тестування, визначать ступінь тяжкості та тип імпульсивної поведінки, а також методики корекції.

Дитяча гіперзбудливість – це стан, який характеризується надмірною руховою активністю, занепокоєнням, емоційною нестійкістю, проблемами зі сном, і підвищеною нервово-рефлекторною збудливістю.

✅ Така поведінка дитини може бути наслідком багатьох причин (фізіологічних, емоційних, фізичних, внутрішньоутробного розвитку).

✅Особлива категорія пацієнтів – це діти віком від 1 до 3 років, психоемоційний статус яких у період раннього дитинства характеризується нестабільністю, підвищеною збудливістю, різними поведінковими реакціями. Роздратування, плаксивість, проблеми зі сном, швидка стомлюваність таких дітей може бути пов”язана з неправильним харчуванням, реакцією на гучні звуки, яскраве світло, незручний одяг, зміну обстановки.

✅ У молодших школярів переживання та дратівливість можуть бути пов”язані з високою відповідальністю, навчальним навантаженням, стосунками з однокласниками та вчителями, атмосферою у класі.

На нашій платформі проблемами гіперзбудливості та підвищеної дратівливості займаються нейропсихологи, які проводять детальну нейродіагностику, встановлюють причини поводження, а також проводять нейропсихологічну корекцію.